I bussen, på jobbet, i soffan

måndag
25 mar 2019

13 tecken på att personen du dejtar är psykopat, enligt forskning

Människor är svåra att förstå sig på ibland, speciellt i dejtingvärlden. Men om några av dessa tecken stämmer in på kärleken i ditt liv just nu, så kanske du borde ta ett steg tillbaka.

1. Personen har en överdrivet charmig personlighet

En människa som har tendens att vara psykopat har flera olika personligheter, men den som oftast syns är den otroligt charmiga och väldigt lätt omtyckta personen.

Det brukar kallas "masken", som psykopater använder sig av och gör att alla de möter - gillar dem direkt. De använder alla medel de har för att du ska tycka om och lita på dem från första sekunden.

2. Personen ger alltid komplimanger

En fortsättning på ovan är den så kallade kärleks-bombningen. Alla gillar någon som ger dem komplimanger, och psykopater är experter på detta.

Om personen du träffar alltid hyllar dig och höjer dig till skyarna så kan detta vara ett knep för att få dig att fastna för dem, så var på din vakt.

3. Personen gör dig svartsjuk

Detta beteende är också väldigt typiskt för psykopater. När du väl har blivit beroende av dem och alla komplimanger, så drar de sig undan för att du ska undra varför, bli svartsjuk och börja tråna efter dem.

Det hela är ett spel för dem och de älskar uppmärksamheten de får av dig.

4. Personen upplever sig själv som fantastisk och perfekt

En psykopat följer inga regler och trender, utan skapar egna utifrån egna idéer och åsikter.

Sådana personer tycker att världen borde rätta sig efter dem och inte tvärtom och struntar fullständigt i vad andra tycker om dem.

5. Personen visar ingen ånger

Om du skäller ut någon angående någonting du tycker att personen har gjort fel och personen visar inget tecken på ånger, även om han eller hon ber om ursäkt - så är det ett stort varningstecken.

En person som inte kan visa sympati eller empati och inte förstår eller bryr sig, är med stor sannolikhet psykopat.

6. Personen har orealistiska framtidsplaner

Framtidsplaner är alltid bra, men någon som hela tiden pratar om att "flytta till New York och bli modell" men gör absolut ingenting åt saken, kan mycket väl ha psykopat-tendenser.

Det har att göra med de olika personligheterna, de lever nämligen i olika verkligheter och tycker någonstans att det är realistiskt, om än de aldrig gör slag i saken.

7. Personen skojar själv om att vara psykopat

Detta är en klassisk grej som psykopater ofta gör. De vill lätta upp stämningen och göra dig förvirrad och säger därför saker som "haha jag är typ psykopat, men...".

Om du tidigare trott att personen är psykopat, så tänker du nu att han eller hon aldrig skulle erkänna det om det var sant - så du börjar tveka på ditt eget omdöme och litar på personen igen.

8. Personen ljuger utan anledning

Kanske bättrar på sina historier lite hela tiden, t.ex. Detta är något som många gör för att de vill ha uppmärksamhet, men många psykopater använder också detta för att verka mer intressant och få fler personer att tycka om dem.

9. Personen måste alltid bli underhållen

Personer som har extremt svårt att ta det lugnt och sitta still och hela tiden måste söka underhållning, kan också vara psykopater.

De behöver hela tiden någonting som utmanar och stimulerar dem och kan inte finna ro i sig själva.

10. Personen behandlar andra människor (och djur) illa

Människor som har roligt på någon annans bekostnad, gör narr av människor och visar noll empati för andra levande varelser är med all sannolikhet psykopater.

Forskning har visat att denna typ av beteende är lika vanligt hos psykopater som det är hos mördare.

11. Personen vill alltid bestämma takten

Om en person du dejtar har problem med att du vill ta det lugnt och blir irriterad över att du inte vill gå framåt i samma takt, så kan även det vara ett tecken på psykopati. Detta gäller också om du vill ta nästa steg men personen du dejtar vill ta det lugnt.

En psykopat vill hela tiden bestämma takten och styra hela förhållandet, ofta genom att hota med att backa helt och hållet om du inte är med på tempot.

12. Personen måste alltid ha rätt

Att veta bäst och aldrig kunna erkänna ett fel, är också något som är typiskt psykopater. Det spelar heller ingen roll vilken typ av diskussion det är.

Om någon annan har mer information eller om någon påpekar att "du har fel", så kan en psykopat ändå fortsätta trycka på sin åsikt och ibland på ett otroligt barnsligt sätt vägra ge upp sin åsikt.

13. Personen har haft många struliga förhållanden

Att hela tiden vara omringad med drama är ofta en varningsklocka, men det som är extra viktigt är hur personen pratar om sitt förflutna.

En person som ödmjukt kan berätta om tidigare älskare och vad som gick snett, har helt enkelt haft otur med kärleken. Men när en person alltid anger sin partner som anledning till varför det gick snett och aldrig kan se sin egen del i förhållandet - så är det mycket möjligt att personen är psykopat.

Även här handlar det om saknaden av empati och att dessa personer har just en självbild att "jag kan inte göra något fel".
Var försiktig, i dessa fall.

Så om en eller flera punkter stämmer in på din älskling kanske det är dags att säga...

Nästa inlägg