Det bästa som hänt internet

fredag
18 Jan 2019

Här är 9 saker vi vet om Apples nya iPhone 7

Apple har släppt iPhones som ser ungefär likadana ut i flera år nu. Men nu är det dags för iPhone 7 och enligt många Apple-kännare kommer den att bli betydligt annorlunda mot tidigare år.

Här är 9 saker vi vet om iPhone 7 hittills.

1. Den kommer släppas i oktober 2016

Det mest sannolika är att Apple presenterar telefonen på sin årliga kongress i september och att telefonen sedan släpps månaden därpå. Så har de gjort i flera år tidigare. Det innebär att den kommer till Sverige ungefär i november.

1

2. Den kommer få ett helt nytt utseende

Apple släpper ofta en ny design varannat år. Först kom iPhone 4, nästa år kom iPhone 4S och så vidare. Nu är det dags för en förändring igen. Apple behöver överraska sina kunder med något nytt som inte ser ungefär likadant ut som iPhones gjort de senaste fyra åren.

2

3. iPhone 7 kan sakna hem-knapp

Ett stort problem för Apple är hur de ska göra skärmen större utan att behöva göra telefonen enorm. Lösningen kan vara att ta bort hem-knappen och låta hela telefonen bli en stor skärm.

Det innebär att hem-knappen helt enkelt blir integrerad i skärmen istället för att vara en fysisk knapp. Ett problem finns dock: Touch ID, funktionen där du använder ditt fingeravtryck för att till exempel låsa upp telefonen.

– Apple skulle behöva flytta Touch ID till sidan av telefonen för att kunna ta bort hem-knappen, säger analytikern Gene Muster.

3

4. Batteriet får en boost – men kanske inte den du ville ha

Det största önskemålet från användarna är att Apple ska förbättra batteriet. Och så kommer det att bli – men kanske inte riktigt som vi tänkt oss.

Apple släppte nyligen ett nytt batteriskal till iPhone 6. Det gör att telefonen får 18 till 25 timmas längre batteritid. Fördelar? Din telefon får riktigt bra batteritid.

Nackdelar? Batteriskalet kostar 600 kronor, det är rätt stort – och det innebär sannolikt att Apple väljer den här lösningen även på iPhone 7, istället för att bygga in ett bra batteri från början.

4

5. Uttaget för hörlurar kan tas bort

Apple vill göra telefonen smalare. Problemet? De kan inte göra telefonen smalare än storleken på uttaget till hörlurarna.

Lösningen? Antingen väljer de ett mindre uttag och bygger helt nya hörlurar. Eller så släpper de trådlösa hörlurar som fungerar via Bluetooth. Det mest sannolika är dock att dagens uttag blir kvar åtminstone något år till.

5

6. Mycket talar för att iPhone 7 blir tunnare och får bättre skärm

Apple förbättrade glaset på iPhone 6, men ett av de största klagomålen är fortfarande att skärmen spricker. Många tror att iPhone 7 kan ha safirglas som är extremt tåligt.

Analytiker tror även att iPhone 7 blir tunnare – även om vi nämnt att uttaget för hörlurarna är ett problem så går det fortfarande att minska från 7,3 millimeter till ungefär 6 millimeter.

6

7. Den kommer i två olika storlekar

Intresset för en betydligt större iPhone var stort och iPhone 6 Plus blev en stor succé för Apple. Lanseringen av den senaste modellen slutade med att Apple gjorde sin största kvartalsvinst någonsin.

De kommer att försöka fortsätta på den vägen och Apple-kännare tror till och med att iPhone 7 Plus kan vara ÄNNU större än 6:an var.

7

8. Blir iPhone 7 vattentät?

Apple har tre stora problem: Batteriet är dåligt, skärmarna spricker – och telefonerna blir vattenskadade.

Ett rykte som kommit från flera olika håll är att iPhone 7 ska vara vattentät. iPhone 6 var avsevärt mycket mer tålig mot vatten än tidigare modeller. Och många tror att det kan vara ett steg mot att Apple vill göra iPhone 7 vattentät. Apple Watch är redan vattentät upp till en meter under ytan. Så tekniken finns.

8

9. Här är fem exempel på hur iPhone 7 kan se ut – enligt olika designers

9

Kom ihåg att det här bara är spekulationer på hur telefonen kan komma att se ut

10

En mer kantig variant

11

Skärm som sträcker sig hela vägen runt

12

En stor skärm

13

Heta artiklar

Hetast just nu

QUIZ: Hur mycket bitch är du?

Dags för sanningen att komma fram. Hur många % bitch är du, egentligen?

QUIZ: 10 frågor som ALLA bör kunna men som många svarar fel på

Svara på frågorna och se hur allmänbildad du är – alla rätt är ett måste.

Nästa inlägg

Heta artiklar

Hetast just nu

QUIZ: Hur mycket bitch är du?

Dags för sanningen att komma fram. Hur många % bitch är du, egentligen?

QUIZ: 10 frågor som ALLA bör kunna men som många svarar fel på

Svara på frågorna och se hur allmänbildad du är – alla rätt är ett måste.

16 svenska politiker och hur de såg ut i ungdomen

De mest kända svenska politikerna och hur de såg ut som unga.

13 vanligaste fängelsetatueringarna och vad de betyder

Du kan gå in på vilket fängelse som helst i världen och du kommer definitivt se en sak de alla har gemensamt:...