Det bästa som hänt internet

tisdag
26 mar 2019

9 år efter klassiska Zlatan-låten – så gick det sen för Frans

Året är 2006 och alla nynnar på ”Ingen kickar fotboll som han – Zlatan, jag sa Zlatan…”

Men hur gick det egentligen sen för den lilla killen som sjöng låten? Vi har letat fram Frans Jeppsson Wall, idag 16 år gammal – som ska vara med i Melodifestivalen i vår.

Skärmavbild 2015-07-25 kl. 16.02.14Låten ”Who’s da man, Zlatan” gjorde supersuccé när den släpptes inför VM 2006. Bandet – och framför allt förgrundsfiguren Frans – uppträdde överallt och låten spelades ständigt på radio.

Men vad hände egentligen sen?

Lajkat fick tag på Frans Jeppson Wall.

– Jag gick från botten till att uppträda på Allsången, och det gick väldigt fort. Vi var inte förberedda alls. Jag var ju bara sex år gammal, det är inte förrän nu som jag har insett att ”helvete vad mycket som har hänt”.

Det hela började när Frans nynnade på ”Alla vill till himmelen” och en vuxen bekant – som skriver musik – hörde potentialen i sexåringens röst.

”Vill du hänga med in till studion och sjunga en låt vi har producerat?”

Ja, varför inte, tänkte Frans – och plötsligt var succén ett faktum. k8xe6K

Därefter gick allt väldigt fort.

– Det var väldigt hektiskt ibland. Vi åkte hit och dit och uppträdde, samtidigt som jag var tvungen att gå i skolan. Men det var väldigt, väldigt kul.

Så, vad hände egentligen sen?

– Eftersom vi inte vara förberedda hade vi inga nya låter att köra ut. Det var först vid EM 2008 som vi släppte ”EM-låten” och uppträdde med den under mästerskapet i Österrike.

Sedan dess har Frans, som idag är 16 år gammal – snart 17 – levt ett lugnare liv. Men han möter fortfarande folk som känner igen honom – trots att det nästan är 10 år sedan succén.

– Jag tycker det är ganska kul. Oftast är det någon som påpekar det, och då brukar andra människor komma fram och säga ”ja, det är ju du!” 11791944_853915008032768_4353945459929108376_o

Vad gäller framtiden har Frans inga bestämda planer. Men han fortsätter gärna syssla med musik.

– Jag är fortfarande intresserad av musiken. Vi har spelat in lite låtar, och så har jag gjort reklam för Toyota. Men just nu vet jag inte när vi kommer släppa något.

Och nu ska alltså Frans ställa upp i Melodifestivalen i vår. Vi ser fram emot hans deltagande!

Upplev nostalgin – här framför Frans ”Who’s da man” på Skansen 2006.

Här kan man se den officiella musikvideon:

Nästa inlägg