Sveriges roligaste sajt (Vi lovar)

måndag
25 mar 2019

4 år efter att han försökte prata spanska – så gick det sen för Jerry Wallinder

För fyra år sedan charmade den då 12-årige Jerry Wallinder hela Sverige när han försökte tala spanska i tv. Lajkat har letat reda på den idag 16-årige unge mannen för att ställa den viktiga frågan: Vad hände egentligen sen?

Här är det klassiska klippet:

Nej, Jerry kunde inte särskilt mycket spanska. Det ska vi ärligt säga. Men det spelar liksom ingen roll – 12-åringen charmade hela Sverige ändå.

Men vad hände egentligen sen?

Idag bor 16-årige Jerry Wallinder i Grillby utanför Enköping. Han minns ganska väl den där vinterdagen för fyra år sen.

– Vi skulle till Spanien med klassen men flyget blev inställt. Då kom SVT och gjorde ett reportage. Jag tyckte det skulle vara kul att få vara med på tv, så jag tog helt enkelt chansen, säger Jerry till Lajkat.

Sen kom den där frågan som resulterade i några sekunder av svensk tv-historia.

”Kan du någon spanska då?”

– Jag kände direkt att ”oh, shit – det här är inte bra”. Jag hade inte lyssnat jätteaktivt under spanskalektionerna. Men jag improviserade, och det verkar ju ha blivit succé ändå.

Kameran stängdes av, Jerry glömde vad han sagt och TV-teamet lämnade skolan. Sen dröjde det några månader. Och plötsligt insåg Jerry vad han hade skapat:

– Några kompisar kom fram och sa att jag hade blivit jättestor på Youtube. Så jag gick in och kollade, då hade klippet redan fått en halv miljon visningar.

Därefter tog saker och ting bara mer och mer fart.

– Jag fick vara med i SVT, TV4, klippet sågs av fler och fler och det blev en stor grej på skolan. Jag tycker det är skithäftigt.

Känner folk igen dig på stan?

– Det är mest i skolan. Men även lite på stan. När jag var på orientering fick jag ett helt gäng efter mig som sa att ”det där är ju spanska-Jerry”.

Avslutningsvis. Den kanske viktigaste frågan: Kan du nån spanska? 

Jerry funderar en stund. Sen brister han ut:

– Hola! Muchas gracias, señorita!

Vi bad även Jerry bjuda på en exklusiv hälsning till Lajkat-läsarna:

Nästa inlägg