Sveriges roligaste sajt (Vi lovar)

lördag
16 feb 2019

13 vanligaste fängelsetatueringarna och vad de betyder

Du kan gå in på vilket fängelse som helst i världen och du kommer definitivt se en sak de alla har gemensamt: Tatueringar. Det har blivit ett effektivt sätt att berätta för omgivningen om var man står och vilka man tillhör.

Tech Insider har gått igenom några av de vanligaste fängelsetatueringarna runtom i världen. Här är vad de betyder.

1. Spindelnätet

Signalerar oftast att personen har ett långt fängelsestraff. Symboliserar spindlar som stänger in sitt byte. Kan även sitta på nacken. Men de som har den på armbågen vill säga att de suttit med armbågarna i bordet så länge att det blivit spindelnät på dem.

2. Ett M

"La eme" eller "The M" är en symbol för den mexikanska maffian. Ett av de största och mest skoningslösa fängelsegängen i USA.

3. 1488

En nazistisk tatuering som är vanlig i amerikanska fängelser. Signalerar att man är med i ett nazistiskt gäng. Siffran 14 står för en ordföljd Adolf Hitler brukade säga och 88 är en förkortning av den åttonde bokstaven i alfabetet H. Vilket blir "Heil Hitler".

4. Tårar vid ögonen

En av de mest kända tatueringarna och kan betyda flera olika saker. Det kan betyda: Ett långt fängelsestraff, att man förlorat en närstående, att man mördat någon, eller att man söker hämnd för något. En droppe som inte är ifylld av svart färg signalerar att man utfört ett mordförsök.

5. En krona med 5 kronor

Det här är en symbol för gänget Latin Kings som är ett av USA:s största latinamerikanska gäng. Latin Kings är baserade i Chicago men är representerade på många platser i USA, inte minst i fängelserna.

6. Tre prickar

Har flera olika betydelser. Men i fängelsesammanhang betyder det "Mi vida loca", "mitt galna liv". Är inte förknippad med något specifikt gäng utan mer gängkulturen generellt. Sitter ibland även vid ögat. Kan även betyda kristendomens treenighet.

7. Fem prickar

Representerar tiden man spenderar i fängelset. De fyra prickarna runtomkring signalerar livet utanför murarna och pricken i mitten signalerar tiden i fängelset. Finns bland fångar både i USA och i Europa.

8. Klockan utan visare

Klockor är vanliga tatueringar för alla. Men klockor utan visare är vanligt i fängelset och symboliserar att man avtjänar ett väldigt långt straff.

9. Norteno

Representerar Nuestra Familia. Ett latinamerikanskt gäng i norra Kalifornien. En sombrero och siffran 14 är ofta med, den fjortonde bokstaven i alfabetet: N.

10. MS 13

Symbolen för Mara Salvatrucha, ett av de farligaste gängen i världen. MS13 startades av folk från El Salvador som flyttat till Los Angeles. Nu finns de över hela Nordamerika.

11. Spelkort

Signalerar att personen är en gambler – både i livet och när det kommer till spel. Är särskilt vanlig i Ryssland där varje färg har en egen betydelse.

Spader betyder tjuv, klöver betyder kriminell i allmänhet, hjärter betyder att man söker kärlek och ruter betyder att man är en tjallare. Har man en ruter-tatuering är den oftast tatuerad under tvång.

12. EWMN

Bokstäverna står för "Evil, wicked, mean, nasty". Görs oftast på knogarna. Har ingen koppling till något gäng utan representerar endast personlighetsdrag.

13. Ett stort kors på bröstet

Kan, givetvis, betyda massa saker. Vanligast är att man är kristen. Men det stora korset på bröstet är vanligt i ryska fängelser.

Där betyder det att man har en av de högre rankerna i maffian. En tatuering av en tiger är också vanligt i Ryssland, det betyder att man bär ett hat mot polisen.

Det är viktigt att komma ihåg att alla de här tatueringarna kan ha flera olika betydelser. En tatuering är ofta något unikt för varje person och alla har en egen betydelse.

Men tatueringarna ovan är några av dem man vanligtvis hittar i fängelser och som ofta talar samma språk.

Nästa inlägg