Sveriges roligaste sajt (Vi lovar)

måndag
25 mar 2019

5 vetenskapliga anledningar till varför alla borde älska hundar

Här är du några goda själ, svart på vitt, till varför man borde ha en hund i sitt liv. 

Vi hundägare kan ju inte förstå hur man inte kan älska hundar, men vad säger forskarna egentligen? De verkar hålla med oss helt. Kolla in det här!

1. Du sover bättre med en hund

Enligt en studie från Center for Sleep Medicine vid Mayo-kliniken i Scottsdale, Arizona sover man bättre om man har sitt husdjur i sängen. Deltagarna i studien uppgav att de kände sig tryggare och mer avslappnade när de delade säng med sin hund eller katt.

2. Att prata med din hund är ett tecken på intelligens

Brukar du snicksnacka med din hund eller katt? Fortsätt med det! En ny studie visar att om du pratar med ditt husdjur så kan det vara ett tecken på intelligens. Vårt förmänskligande av objekt eller djur beror på människans unika förmåga att hitta och skapa ansikten eller liv överallt.

3. Hundar kan förebygga allergier

Om du hade husdjur som barn, kan du tillhöra en lycklig skara. I en studie som publicerats i Clinical & Experimental Allergy kom man fram till att barn som exponerats för pälsdjur före 6 månaders ålder var risken mindre att utveckla allergiska sjukdomar, hösnuva och eksem när de blev äldre.

4. Hundar minskar risken för depressioner

Enligt forskning har hundägare signifikant bättre livskvalitet, färre och svagare stressreaktioner och psykosomatiska symtom som huvudvärk, magont, ryggont, hjärt-kärlproblem, sömnsvårigheter, depressioner.

5. Vi är programmerade att älska hundar

Det är faktiskt sant. Amerikansk forskning visar att vi är programmerade att känna igen olika typer av djur och att den del av hjärnan som ofta kallas reptilhjärnan reagerar positivt på gulliga djur, som till exempel en hundvalp.

Ja, vad ska vi göra utan våra fyrfotade pälsklingar?

Nästa inlägg