Det bästa som hänt internet

måndag
25 mar 2019

13 saker du gör som får någon att bli kär i dig, enligt forskning

Kärlek är svårt och kärlek är fint. Men vad är det egentligen som gör att någon faller för dig? Psykologisk forskning har svaret.

1. Du bryr dig om miljön

Studier har visat att människor som bryr sig om miljön och återvinning har större chans att hamna i ett stabilt och bra förhållande, än någon som inte bryr sig ett dugg.

Personer som struntar i miljön upplevs ofta som mer attraktiva, vilket gör att de får uppmärksamhet, men det är färre som blir kär i en sådan person vilket gör att det hela inte blir långvarigt. 

Så om du vill att någon verkligen ska gilla dig, håll koll på soporna.

2. Du spelar svårfångad

Du har säkert fått höra att det är bra att du spelar lite svår för att få din crush att vilja ha dig mer. Och det stämmer faktiskt.

Forskare har genom olika studier kunnat konstatera att ditt intresse för någon ökar på en gång när personen verkar ointresserad av dig. Det blir lite av en hatkärlek, där du stör dig på att du inte får den bekräftelsen du vill ha samtidigt som du bara vill kämpa ännu mer för att få personen.

Dock alltid bäst att spela svår på en lagom nivå så det inte går för långt.

3. Du gör rätt ansiktsuttryck

Män och kvinnor är olika och så även när det gäller vad som uppfattas som attraktivt. I en studie som gjordes bland straighta män och kvinnor fick deltagarna se bilder på olika ansikten och avgöra vilka som var mest tilltalande.

De flesta män tyckte kvinnorna var vackrast när de såg glada ut och gillade minst de som såg stolta och besvärade ut.

Kvinnorna däremot, där uppskattades den stolta och lite dryga looken mer än ett glatt, leende ansikte.

4. Du är mystisk

Att vara ett mysterium kan hjälpa dig genom dejtinglivet. Studier visar nämligen att människor gillar dig mer om de inte vet om du gillar dem tillbaka.

I ett experiment fick kvinnor se bilder på män som de visste tyckte de var snygga och bilder på män som de inte visste något om. Resultatet blev att de flesta uppfattade de hemlighetsfulla männen som mer attraktiva och mer spännande att komma i kontakt med.

5. Du är lik exet

Det här är svårt att påverka, då alla har olika typer av historik. Men det är ju inte så orimligt att någon kan falla för dig just eftersom du liknar deras ex.

I alla studier så har människor varit mer intresserade av de människor som liknar tidigare relationer, än helt nya personer.

Det har att göra med en trygghet som du är van vid sedan tidigare, men också att många människor har sin ”typ” som man gillar, både när det gäller utseende och personlighet.

6. Du använder mycket kroppsspråk

Om du vill att någon ska komma ihåg dig och framför allt – tycka om dig, så är det en fördel om du använder hela kroppen när du pratar.

I undersökningar som gjorts med speed-dejting så ville fler träffa någon en andra gång om de upplevde att personen använde mycket handgester och annat kroppsspråk när de pratade, än om de satt helt stilla.

7. Ni är väldigt lika

Att du dras till din motsats är en myt. Du gillar faktiskt bättre någon som är lik dig på många vis.

Du kan få en crush på någon som är olik dig, men du blir kär i någon som delar samma värderingar, erfarenheter och åsikter eftersom ni enklare kan skapa en framtid tillsammans.

8. Ni kollar varandra i ögonen i två minuter

Det här är faktiskt sant – och riktigt coolt.

Forskning har nämligen bevisat att om du tittar en person i ögonen i två minuter utan avbrott så utvecklas känslor, trots att ni kanske precis träffats.

Du kan inte styra över det och alla känslor är olika för alla, men du kommer inte att gå därifrån oberörd.

9. Du doftar gott

Ta hand om din hygien och få ragg. Ja, nästan så enkelt är det.

Om du luktar gott så upplever människor dig automatiskt mer attraktiv och har därmed mycket lättare för att få känslor för dig.

Det är svårt (om inte omöjligt) att stänga av känslor när någon doftar gott i din närhet eftersom dina sinnen jobbar så nära varandra.

10. Du är lik en förälder

Om än det låter lite obehagligt, så stämmer det.

Som kvinna söker du ofta efter en man som är lik din pappa och som man är det lätt att du gillar en kvinna som liknar din mamma.

Många skulle inte erkänna det, eller hålla med om det, men det är något som händer undermedvetet i hjärnan eftersom vi ofta har en trygghetsrelation till våra föräldrar.

11. Du visar respekt mot dina föräldrar

Det är ocharmigt med människor som är otrevliga och enligt många studier så är det extra tråkigt med folk som inte respekterar sina föräldrar.

Alla har inte en bra relation med sina päron, men det uppfattas ändå som något positivt om du kan respektera dina föräldrar (speciellt din mamma) eftersom de är personer som gett dig livet.

12. Ni är på samma nivå

Utseendet är en viktig faktor för att du ska falla för någon. Men ofta så är det inte de snyggaste personerna som vi gillar mest.

Du söker, något undermedvetet, för någon som är på samma nivå som dig själv, eller till och med något mindre attraktiv. 

Du kan tycka att många är snygga, men du har större chans att bli kär i någon om personen inte är ”för snygg” för dig.

13. Du är bra med hundar

Du har säkert hört talas om hundtricket, en gammal goding som fungerar än idag.

Att vara snäll mot djur är något som alltid är uppskattat men extra uppskattat är det om du har en hund och kan ta hand om den.

En hund utstrålar att du kan vara trogen och lojal och att du kan förbinda dig till något under en längre tid, vilket är något som människor söker i ett förhållande.

Källa.

Nästa inlägg